Беговиќ за Алфа: Се чувствуваме загрозени, немаме никаква заштита од државата

По скандалозниот случај на напад врз лекар во Тетовската болница, здравствените работници го креваат гласот за поголема заштита, но и за повисоки права. Бараат 24-часовно обезбедување, но и достоинствени услови за работа, зашто, како што велат, сегашната слика била далеку од нормална.

Од Самостојниот синдикат на клинички центар остро реагираат дека подолг период никој не ги слуша нивните апели и барања за да се воспостави ефикасен систем на професионална заштита во болниците.

Со првиот човек на Самостојниот синдикат на Клинички центар Горан Беговиќ разговараше Борис Грујоски.