Нова ТВ: Чадиковски стана дел од тимот „Аџибадем Систина“ каде ќе се прават срцеви интервенции кај деца

 

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ денеска соопшто дека специјалистот по детска хирургија и супспецијалист по детска кардиохирургија д-р Владимир Чадиковски станува дел од тимот на оваа болница.

-Со потпишувањето на договорот со д-р Чадиковски и благодарение на неговата експертиза, во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ се создадени услови за изведување на сите видови срцеви интервенции кај деца, велат од Аџибадем Систина.

По потпишувањето на договорот на единствениот лиценциран кардиохирург за деца во земјава, д-р Владимир Чадиковски, од Клиничката болница „Аџибадем Систина“ очекуваат соодветна институционална поддршка од здравствените власти.

Од: Нова Тв  1:47 PM – 22 AUGUST 2019