Саздовски: Минималното покачување на платите ќе ги избрка лекарите

 

Какви се реакциите на лекарите и другиот медицински персонал откако е одлучено платите да се зголемат за пет проценти? Што е тоа што им ветиле во Министерсвото за здравство и Владата, првично? Дали ова ќе влијае на одливот на лекари во странство? Кој преговарал во име на Самостојниот синдикатот на клинички центар? За зголемување на надоместокот за ноќните дежурства, за специјализантите кои не се платени за својот труд, во ПРОЦЕС зборува доктор Анѓелко Саздовски од Самостојниот синдикат на Клинички центар.

Од:  Менче Атанасова Точи
www.novatv.mk