СОНК најави генерален штрајк

Просветниот кадар за две недели стапува во генерален штрајк. Освен основните и средни училишта, кон штрајкот ќе се приклучат и високообразовните установи, доколку властите во најкус можен рок не изнајдат компромис со СОНК. Оттаму ја отфрлаат понудата на МОН за 10-настотно покачување на платите од април – бараат зголемување од јануари, но не за 10 проценти, туку повеќе.

Извор: Канал 5 ТВ Вести

Целосната објава погледајте ја тука.