ССКЦ побара званично толкување од МТСП за работата и плаќањето на работата во недела како неработен ден

ССКЦ побара од Министерството за труд и социјална политика званично толкување за работата и плаќањето на работата во недела за вработените во ЈЗУ по донесувањето на измените на Законот за работните односи поврзани со прогласувањето на недела за неработен ден.

Содржината на дописот прочитајте ја тука.

Скопје, 18.02.2022 година