ТВ Телма: МВР редовно ќе патролира низ болниците

Министерството за здравство ќе плаќа приватна агенција за обезбедување на покритичните места, редовни патроли на полицијата каде има најголема фрекфенција на пациенти се заклучоците по денешниот состанок на министрите Венко Филипче и Оливер Спасовски со претставници на Лекарската комора, здруженијата на млади лекари и претставници на Kомората на медицинските сестри. Бројните инциденти во кои беа нападнати медицинските работници и нивните соработници се причина за ваквите чекори, велат од надлежните министерства.

Извор: ТВ Телма    Објавено на 

Целата објава погледајте ја тука