Плус Инфо: Филипче досега не добил остaвки од доктори од „Жан Митрев“, но и да има, кардиохируршките операции на деца ќе продолжат

Досега до нас нема најава за оставки на доктори, но и доколку одредени доктори по сопствена иницијатива сакаат да ја напуштат Клиниката „Жан Митрев“, тоа не значи престанок на спојувањето на експертизите во државно и приватно здравство за унaпредување на квалитетот на здравствената заштита за деца со најтешки срцеви болести, соопшти Министерството за здравство по информацијата дека тимот од поранешната државна детска кардиохирургија, која премина во приватната болница на д-р Жан Митрев, има сериозни недоразбирања со новиот газда и дека може целиот тим да ја напушти болницата.

Кардиохируршките операции кои се извршуваат во приватната болница ќе продолжат да се извршуваат на товар на Фондот, како и досега. Болницата има склучено годишен договор за операции на деца до една година и овој концепт нема да се наруши, стои во соопштението.

Извор: Плусинфо – 01/08/2019 12:25 

Целиот текст прочитајте го тука