Author : admin

Најново

Независен: Филипче: Останува концептот за Детска кардиохирургија, операции и во двете приватни болници

admin
Министерот за здравство Венко Филипче, по дилемите и шпекулациите за функционирањето на Детската кардиохирургија со концептот јавно – приватно партнерство откако кардиохирургот Владимир Чадиковски замина
Aктуелно

DW: Олеснето признавање дипломи за лекари, инженери и учители во Германија

admin
Потрагата на Германија по квалификувана работна сила ги тера властите да го олеснат процесот на признавање на странските дипломи. Медицински сестри, лекари и други професионалци
Најново

Нова ТВ: Чадиковски стана дел од тимот „Аџибадем Систина“ каде ќе се прават срцеви интервенции кај деца

admin
  Клиничката болница „Аџибадем Систина“ денеска соопшто дека специјалистот по детска хирургија и супспецијалист по детска кардиохирургија д-р Владимир Чадиковски станува дел од тимот на
Мислење Соопштенија и Настани

Работник.мк: Беговиќ: Не е прифатливо стерилизацијата да се врши на едно место, а инструмените да се носат на друго место

admin
Централизација на стерилизација на инструментите  Концептот не можеме да го разбереме, не е прифатливо за нас стерилизацијата, да се прави на едно место, а тие
Програми на Влада

Програма за работа на Владата 2017-2020 Квалитетно здравство

admin
Владата на Република Македонија ќе има за цел изградба на достапен, квалитетен и долгорочно-финансиски одржлив систем на здравствена заштита, со граѓаните во центарот на здравствениот
Мислење Соопштенија и Настани

Мета.мк: Д-р Беговиќ: Добро е што новите гаражи ќе ја намалат цената за паркинг на Клинички

admin
Нова монтажна катна гаража ќе никне на местото на старата зграда на Клиниката за гинекологија, и уште една спроти Клиниката за трансфузиологија. Министерството за здравство
Соопштенија и Настани

Канал 5 ТВ: Филипче: Децата и натаму ќе се оперираат во клиниката „Жан Митрев“ на сметка на ФЗО

admin
Третманот на децата продолжува во клиничката болница „Жан Митрев“ без разлика дали тимот предводен од детскиот каридохирург Владимир Чадиковски останува во болницата или заминува, потврди
Aктуелно Соопштенија и Настани

Мета.мк: Проблемот со паркингот на Клинички ќе се решава со монтажни гаражи преку јавно-приватно партнерство

admin
Нова монтажна катна гаража ќе никне на местото на старата зграда на Клиниката за гинекологија, и уште една спроти Клиниката за трансфузиологија. Министерството за здравство