Uncategorized

Среќен 8ми март

sskc
ССКЦ на припадничките на понежниот пол им го честита 8ми март, меѓународниот ден на жените и ги поддржува во нивната борба за економска, политичка и
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ достави ургенција за прием до Министерот за здравство

sskc
Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија (Синдикат на Клинички центар) на 14.02.2022 година
Uncategorized

ССКЦ побара званично толкување од ФЗОМ за работата и плаќањето на работата во недела како неработен ден

sskc
ССКЦ побара од Фондот за здравствено осигурување на РСМ званично толкување за работата и плаќањето на работата во недела за вработените во ЈЗУ по донесувањето
Uncategorized

ССКЦ побара званично толкување од МТСП за работата и плаќањето на работата во недела како неработен ден

sskc
ССКЦ побара од Министерството за труд и социјална политика званично толкување за работата и плаќањето на работата во недела за вработените во ЈЗУ по донесувањето
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ побара званична средба со Министерот за здравство

sskc
Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија (ССКЦ) званично побара средба со Министерот за
Uncategorized

ССКЦ: По зголемувањето на минималецот, скалесто покачување и на останатите плати

sskc
Синдикатот на Клинички центар информира дека го поддржува покачувањето на минималната плата на 18.000 денари и бара скалесто покачување на останатите плати. Оттаму соопштуваат дека
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ: Покачувањето на минималната плата без скалесто покачување на останатите плати спротивно на Закон и Колективен договор

sskc
Синдикатот на Клинички центар го поддржува покачувањето на минималната плата на 18000,00 денари и бара скалесто покачување на останатите плати.              Доколку постојните колективни договори
Uncategorized

Барање за воведување на звање доктор на медицина со специјализација од шест години во ПКД

sskc
До Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија, од група доктори на медицина со
Uncategorized

Барање за покачување на платите на медицинските сестри и техничари со средно стручно образование за 5%

sskc
До Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија            Од група медицински сестри и