Category : новости

новости

Нов бран на протести против климатските промени

sskc
Новиот бран на светски протести против климатските промени, инспирирани од страна од Грета Тунберг, започна денска. Илјадници на ученици учествува во протестот проти климатските промени
новости

Предлог законот за лекарска дејност ги скара Синдикатот на клинички и Лекарската комора

admin
Општите лекари во државата да имаат минимална плата од 1000 евра а субспецијалистите 1600, бара Лекарската Комора. Очекуваат оваа нивна забелешка да биде вметната во
новости сскц

Синдикатот на Клинички Центар е задоволен од ставовите на Лекарската Комора за утврдување на основната плата на лекарите

admin
Од Самостојниот Синдикат на клинички центар – ССКЦ истакнуват дека поради одредени нејаснотии во јавноста за несогласувањата (не конфликт) помеѓу Синдикатот на Клинички центар и
новости Соопштенија сскц

ССКЦ: Новиот закон за лекарска дејност не носи никакви суштински добивки за докторите на медицина

admin
Интегрално ви го пренесуваме соопштението од Синдикатот на Клинички центар: За Синдикатот на Клинички центар, Нацрт Законот за лекарска дејност кој во основа делува како