Category : Соопштенија и Настани

Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ достави ургенција за прием до Министерот за здравство

sskc
Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија (Синдикат на Клинички центар) на 14.02.2022 година
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ побара званична средба со Министерот за здравство

sskc
Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија (ССКЦ) званично побара средба со Министерот за
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ: Покачувањето на минималната плата без скалесто покачување на останатите плати спротивно на Закон и Колективен договор

sskc
Синдикатот на Клинички центар го поддржува покачувањето на минималната плата на 18000,00 денари и бара скалесто покачување на останатите плати.              Доколку постојните колективни договори
Aктуелно Соопштенија и Настани

Стратегија за привлекување нови членови и нетипични вработени

sskc
Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија од 24-26.06.2021 спроведе работилница на тема “Привлекување на нови членови и нетипични вработувања” на која се презентираше стратегијата со
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ: Да се исполни предизборното ветување за покачување на платите од 10% во првата година од мандатот

sskc
Синдикатот на Клинички центар од почетокот на пандемијата имаше проактивна улога во хармонизација на односите помеѓу вработените, нивните работодавачи и надлежните институции. Целта беше да
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ е член на Европската (ЕПСУ) и Светската (ПСИ) федерација на синдикати на јавен сектор

sskc
Извршниот Комитет на Европската федерација на синдикати на јавен сектор – ЕПСУ (European Public Service Unions – EPSU) на 7-8 Април 2021 година донесе одлука
Соопштенија и Настани

ССКЦ на медицинските сестри им го честита 12 мај, Меѓународниот ден на медицинските сестри и им се заблагодарува за нивниот огромен придонес во справувањето со Ковид-19

sskc
Меѓународниот ден на медицинските сестри се слави низ целиот свет, секој 12 мај, на годишнината  од раѓањето на Флоренс Најтингејл, за да се одбележат придонесот што