Category : сскц

Соопштенија Соопштенија и Настани

ССКЦ: Медицинската сестра од Неврологија не треба да биде казнета

sskc
Ставот на Синдикатот на Клинички центар е дека медицинската сестра, вработена во ЈЗУ Универзитетска клиника за неврологија не треба да биде казнета поради учеството  во
Соопштенија Соопштенија и Настани

ССКЦ достави званично барање до Министерот Филипче и Комисијата за заразни болести за изземање на вработените во здравството од гласачките места

sskc
Синдикатот на Клинички центар на барање на своите членови јавно го изнесе својот став дека неприфатлива е одлуката на Државната изборна комисија (во понатамошниот текст:
Uncategorized Соопштенија Соопштенија и Настани

ССКЦ: Неприфатлива е одлуката вработени во јавните здравствени установи во овие моменти да бидат вклучени во избирачки комисии и одбори

sskc
Поради информацијата дека во избирачките комисии и одбори ќе бидат вклучени и вработени од здравството до Синдикатот на Клинички центар се обратија голем број членови
Активности Соопштенија и Настани

Синдикатот на Клинички бара двојно поголеми плати, 36 дена одмор, бесплатен паркинг

sskc
Синдикатот на Клинички центар завзема став отсега и во иднина предизборно да ги информира јавноста и партиите кои претендираат да ја водат државата во наредните
Соопштенија Соопштенија и Настани

Владата да ја реализира ветената програма

sskc
Г-дине Премиер, г-дине Министер за здравство, да Ве потсетиме дека ветивте основна плата на доктор специјалист во терциерно здравство од минимум 100.000,00 денари и двојно
сскц

СТОП׀ ЗА НАСИЛСТВО ВРЗ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ!

sskc
Синдикатот на Клинички центар го поддржува протестот под мотото „Стоп за насилство врз здравствени работници“ организиран од Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари и го
Соопштенија и Настани сскц

Изземање на вработените во областа на здравството од ЗВЈС и ЗЗАС

admin
ДО МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО Г-дин Министер, Доц. д-р Венко ФИЛИПЧЕ Предмет: Информација за потребите од изземање на вработените во областа на здравството од Законот за
Соопштенија и Настани сскц

Нова ТВ: Синдикатот на Клинички ги поддржува измените на Законот за здравствена заштита

admin
Синдикатот на Клинички центар ги поддржува предложените измени во Законот за здравствената заштита бидејќи како штпо потенцираат забелешките кои ги истакнувале се вметнати во новите