Category : Став на претседателот

Uncategorized Став на претседателот

Д-р Горан Беговиќ: Анализа на состојбата и справувањето со пандемијата со Ковид 19 во РС Македонија од здравствен апект

sskc
Презентацијата на трудот „Анализа на состојбата и справувањето со пандемијата со Ковид 19 во РС Македонија од здравствен аспект“ на претседателот на Синдикатот на Клинички
Мислење Соопштенија и Настани

Работник.мк: Беговиќ: Не е прифатливо стерилизацијата да се врши на едно место, а инструмените да се носат на друго место

admin
Централизација на стерилизација на инструментите  Концептот не можеме да го разбереме, не е прифатливо за нас стерилизацијата, да се прави на едно место, а тие
Мислење Соопштенија и Настани

Мета.мк: Д-р Беговиќ: Добро е што новите гаражи ќе ја намалат цената за паркинг на Клинички

admin
Нова монтажна катна гаража ќе никне на местото на старата зграда на Клиниката за гинекологија, и уште една спроти Клиниката за трансфузиологија. Министерството за здравство
Став на претседателот

Што ако не се усвои забелешката од Лекарска Комора за утврдување на основнатa нето плата?

admin
Министерството за здравство, како предлагач, во Вер. 1.1. на Нацрт_Законот_Предлог-Законот за лекарска дејност објавена на ЕНЕР на 28.05.2019 година, основната нето плата за докторите на
Интервју

Фактор.мк: ИНТЕРВЈУ Д-Р ГОРАН БЕГОВИЌ: Лекарите се демотивирани, пациентите гневни! Каде е излезот?!

admin
Довербата и взаемната почит на релација лекар –пациент е основата на која треба да се градат вредностите на здравствениот систем. Потребна е  добра медиумска подршка
Јавни настапи

Јавна расправа за предложените измени и дополнувања на Законот за здравствената заштита

admin
Синдикатот на Клинички центри својата активност ја усмерува секаде каде што се засега по интересите, правата и статусот на здравствените работници и соработници. Во таа