Category : Aктуелно

Aктуелно Соопштенија и Настани

Стратегија за привлекување нови членови и нетипични вработени

sskc
Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија од 24-26.06.2021 спроведе работилница на тема “Привлекување на нови членови и нетипични вработувања” на која се презентираше стратегијата со
Aктуелно

Утврдување на висината на надоместокот на плата за привремена спреченост за работа поради COVID-19

sskc
Предмет: Барање на мислење во врска со регулирање на боледувањето на вработени лица заболени од COVID-19 и утврдување на висината на надоместокот на плата за
Aктуелно

Expres.mk: Искусните лекари со највисоки плати во Германија

sskc
Со годишна бруто плата од околу 115.320 евра, искусните доктори се најплатени во Германија годинава, објави германскиот деловен портал „Гехалт“. По нив следуваат стручњаците за
Aктуелно

Одржан состанок помеѓу синдикатите за ЗРО

sskc
Денес во просториите на Сојузот на синдикатите на Македонија, согласно утврдената динамика помеѓу синдикатите вклучени во процесот воподготовка на новиот Закон за работни односи, се
Aктуелно Соопштенија и Настани

Работник.мк: Реализирана тридневдната синдикална школа на здравствените работници

sskc
Успешно реализирана тридневна синдикална школа на здравствените работници. Предизвикот да се задржи вниманието на 200-тина здравствени работници е мотивација, задоволство и поттик за долготрајна соработка
Aктуелно

Мета.мк: Ова се законските измени за администрацијата што се очекува да бидат усвоени

sskc
До крајот на оваа година или почетокот на 2020 година, граѓаните ќе можат да видат видливи резултати од проектот за реорганизација и оптимизација на јавната