Category : Uncategorized

Uncategorized

Среќен 8ми март

sskc
ССКЦ на припадничките на понежниот пол им го честита 8ми март, меѓународниот ден на жените и ги поддржува во нивната борба за економска, политичка и
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ достави ургенција за прием до Министерот за здравство

sskc
Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија (Синдикат на Клинички центар) на 14.02.2022 година
Uncategorized

ССКЦ побара званично толкување од ФЗОМ за работата и плаќањето на работата во недела како неработен ден

sskc
ССКЦ побара од Фондот за здравствено осигурување на РСМ званично толкување за работата и плаќањето на работата во недела за вработените во ЈЗУ по донесувањето
Uncategorized

ССКЦ побара званично толкување од МТСП за работата и плаќањето на работата во недела како неработен ден

sskc
ССКЦ побара од Министерството за труд и социјална политика званично толкување за работата и плаќањето на работата во недела за вработените во ЈЗУ по донесувањето
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ побара званична средба со Министерот за здравство

sskc
Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија (ССКЦ) званично побара средба со Министерот за
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ: Покачувањето на минималната плата без скалесто покачување на останатите плати спротивно на Закон и Колективен договор

sskc
Синдикатот на Клинички центар го поддржува покачувањето на минималната плата на 18000,00 денари и бара скалесто покачување на останатите плати.              Доколку постојните колективни договори
Uncategorized

ССКЦ: По зголемувањето на минималецот, скалесто покачување и на останатите плати

sskc
Синдикатот на Клинички центар информира дека го поддржува покачувањето на минималната плата на 18.000 денари и бара скалесто покачување на останатите плати. Оттаму соопштуваат дека
Uncategorized

Барање за покачување на платите на медицинските сестри и техничари со средно стручно образование за 5%

sskc
До Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија            Од група медицински сестри и
Uncategorized

Барање за воведување на звање доктор на медицина со специјализација од шест години во ПКД

sskc
До Самостојниот синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи во Република Македонија, од група доктори на медицина со