Category : Uncategorized

Uncategorized

Вистиномер: Медицинските сестри бараат да се имплементираат европските директиви во македонските закони

sskc
Професионалните здруженија се жалат дека за прекратко време и со вонредно учење, како медицински сестри се вработуваат недоволно искусни и неиспраксирани кадри, кои поминале едукација којашто бара
Uncategorized

Барање на КСС до пратениците во Собранието за еднаква распределба на Буџетот за плати

sskc
Почитувани народни пратеници, почитувани членови на законодавната власт, Ви се обраќаме од името на  50.000 членови на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС,
Uncategorized

ПСИ: Аплаузот на Владите за здравствените работници и работниците за нега не е доволен

sskc
Здравствените работници и работниците за нега се на првите редови на одговорот на пандемијата со Ковид-19. Работејќи под стрес и оптоварувања на глобалната здравствена вонредна
Uncategorized

Барање на ССКЦ за бонус додаток од 5% за Јавната Установа

sskc
Вработените во Јавната установа од областа на здравството за потребите на ЈЗУ Универзитетски клиники, Завод  и Ургентен центар Скопје (во понатамошниот текст: Јавната установа, ЈУ)
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ: Да се исполни предизборното ветување за покачување на платите од 10% во првата година од мандатот

sskc
Синдикатот на Клинички центар од почетокот на пандемијата имаше проактивна улога во хармонизација на односите помеѓу вработените, нивните работодавачи и надлежните институции. Целта беше да
Uncategorized Соопштенија и Настани

ССКЦ е член на Европската (ЕПСУ) и Светската (ПСИ) федерација на синдикати на јавен сектор

sskc
Извршниот Комитет на Европската федерација на синдикати на јавен сектор – ЕПСУ (European Public Service Unions – EPSU) на 7-8 Април 2021 година донесе одлука
Uncategorized

Правото на платен годишен одмор е утврдено и гарантирано со Уставот, Законот за работните односи и со Меѓународната регулатива

sskc
Предмет: Барање за мислење за Одлуките и Уредбата на Владата на РС Македонија за забрана за користење на годишниот одмор   Со Ваше Барање се