Natura Therapy – Скопје

admin

Додатоци на исхрана
Адреса: ул Димитрие Чуповски бр 23

Тел. 071 317 111

Поволност: 10% за плаќање во готово; плаќање на 3 рати без камата
Повеќе информации:
NATURA THERAPY е новоформирана компанија која се занимава со продажба на услуги и
производи чија цел е подобрување и одржување на здравјето на човекот. Компанијата
нуди услуги во делот енергетска медицина, дијагностика и терапија, нутриционизам и
нутригенетика, како и услуги за примена на современи методи за подобро справување со
стресот  на организмот и одржување на физичката подготовка на телото.
Воедно компанијата развива и нуди иновативни додатоци на исхраната и функционална
храна, одобрени и сертифицирани од страна на сите релевантни институции, произведени
согласно најсовремените принципи на добра производна пракса, кои на корисниците им се
достапни преку неколку различни канали на продажба и дистрибуција, како продажба во
малопродажни објекти, телемаркетинг, директна продажба и е-комерција.
НАТУРА Терапи обединува широка група на посветени луѓе, експерти со повеќегодишно
професионално искуство  и релевантно образование во нутриционизмот, енергетските
терапии и други современи методи за одржување на здравјето, докажани менаџери во
областа на управувањето, маркетингот и односите со јавноста, како и експерти во
производството на додатоци на исхраната што создава динамичен тим на професионалци
со висок ентузијасти и заедничка мисија.
ПОНУДА НА ДОДАТОЦИ НА ИСХРАНАТА ОД
NATURA THERAPY
BIONATURAL ЕКСТРАКТ ОД КОМБУХА

НАЈДОБАР ПРИРОДЕН ПРЕПАРАТ ЗА ДЕТОКСИКАЦИЈА
НА ЦРНИОТ ДРОБ И ЧИСТЕЊЕ НА КРВТА!
Екстрактот од комбуха е додаток на исхраната, еликсир кој
со векови се користи на Далечниот Исток за елиминација на
токсините од телото и одржување на здравјето и
виталноста!

Редовниот внес на Екстрактот од Комбуха на БИОНАТУРАЛ помага за:
 ефикасна детоксикација на црниот дроб и прочистување на крвта и целиот организам од
сите токсини;
 намалување на маснотиите (триглицериди и холестерол) и подобра регулација на
шеќерот;

 заштита на крвните садови (помага за разградување на наталожениот холестерол и
тромбовите со што ја превенира од појавата на инфаркт и мозочен удар);
 го спречува размножувањетои помага во уништување
на клетките на ракот.
100 ПАТИ ПОКОНЦЕНТРИРАН ОД ЧАЈОТ ОД КОМБУХА!
Единствен препарат со уникатен состав од глукуронската, глуконската и други киселини кои
ги регулираат клучните детоксикациски процеси во црниот дроб.
Пакување: Стаклено шише 250 мл; Препорачана употреба: 3х1 суп. лажица на ден 20-30
мин.пред оброк

BIONATURAL УНИВЕРЗАЛЕН МЕЛЕМ
НАЈЕФИКАСНО, 100% ПРИРОДНО РЕШЕНИЕ
ЗА СИТЕ ПРОБЛЕМИ СО КОЖАТА!
Единствен производ на нашиот пазар, уникатна
комбинација на 7 органски ладно цедени масла (маслиново
масло, масло од мастик (од смолата од дрвото Мастик од
Грчкиот остров Киос), масло од невен, масло од семки од
грозје, семки од јагоди и семки од малини, рицинусово
масло и пчелин восок) со докажано антиоксидативно,
антимикробно, антипаразитско, антифунгално и антиинфламаторно дејство за
смирување на сите воспаленија и регенерација на секоја кожа.
Редовната употреба на мелемот од БИОНАТУРАЛ помага:
 во спречување и лекување на акни, црвенило, осипи, егзема и други иратации и
воспаленија предизвикани од бактерии и вируси;
 во смирување на воспаленијата и обнова на кожата со псоријаза;
 кај сите габични воспаленија на кожата и ноктите (атлетско стопало и др.
 кај изгореници на кожата и при убоди од инсекти;
 за смирување на кожа со испукани капилари, проширени вени и кај хемороиди;
 за смирување на воспаленија во усната шуплина, афти и херпес;
 за спречување на појавата на брчки, хидратација и регенерација на кожата.
НЕ СОДРЖИ КОРТИКОСТЕРОИДИ!
НЕ СОДРЖИ ДОДАТОЦИ, КОНЗЕРВАНСИ ИЛИ ПАРФЕМИ!
Погоден за долгорочна нега на кожата, дури и кај бебињата.
Пакување: пластично кутивче 100мл; Препорачана употреба: 1-2 на ден по потреба
BIONATURAL ЕКСТРАКТ ОД ДИВА
БОРОВИНКА
Единствена формула на чист екстракт од дива боровинка
кој содржи висока концентрација на антиоксиданси
(антоцијанини) за подобра регулација на нивоата на шеќер
во крвта и ефикасна заштита од сите компликации на
Дијабетесот.

Редовниот внес на Екстрактот од дива боровинка на БИОНАТУРАЛ:

 Помага во превенција и намалување на оштетувањата на видот (оштетувања на
ретината и дегенерација на макулата);
 Помага во превенција и намалување на оштетувањата на крвните садови кои ги
предизвикуваат високите нивоа на шеќер и слободните радикали
 Помага во превенција на појавата на атеросклероза, хипертензија и тромбоза;
 Помага во намалување на нивото на шеќер во крвта.
ЕДИНСТВЕН ИЗВОР НА АНТИОКСИДАНТИТЕ АНТОЦИЈАНИНИ!
Научните студии и истражувања потврдуваат дека антоцијанините успешно ги спречуваат
оштетувањата на крвните садови во очите, бубрезите, нервите и другите органи
предизвикани од страна на слободните радикали и шеќерот.
Пакување: пластично кутивче 60 капсули; Препорачана употреба: 2-3 капсули на ден

HELIX COMPLEX
РЕВОЛУЦИОНЕРНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ СО
ЗГЛОБОВИТЕ
Уникатен производ за одржување на здравјето и функцијата на
зглобовите. Helix Complex e патентирано решение базирано на
единствениот Nutrilex протеински комплекс кој содржи Алантоин,
протеин добиен од секретот на полжав кој овозможува
дистрибуција на клетки и нутриенти потребни за регенерација
на оштетеното сврзно киво во зглобовите.

Зошто HELIX Complex!
 Секретот од полжав со алантоин за подмачкување, регенерацијата и обнова на
рскавицата и оштетеното ткиво во зглобовите;
 Куркума и босвелија се најсилните антиинфламаторни компоненти за смирување на
воспаленијата, отокот и болката во зглобовите;
 Отсега збогатен со колаген, глукозамин и хијалуронска киселина! (Колагенот е
основниот структурен протеин за изградба и обнова на рскавицата, додека глукозаминот и
хијалуронската киселина се неопходни за подмачкување на елементите во зглобовите и
отпорност на рскавицата од механички удари и притисок);
 Најдоброто решение за сите форми на артритис и други дегенеративни проблеми со
зглобовите;
100% ПРИРОДНО АНАЛГЕТСКО ДЕЈСТВО, БЕЗ КОРТИКОСТЕРОИДИ!
ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ЗАДОВОЛНИ КОРИСНИЦИ
Пакување: 30 капсули; Препорачана примена: 1 капсула на ден
За да ја користите поволноста за плаќање на рати, потребно е да ги имате следните
документи:
1. Потврда за задршка од плата заверена во јавната здравствена установа каде сте
вработени.
2. Две  Изјави  (една за продавачот/давател на погодноста и една за Синдикатот).
3. Потврда дека сте член на ССКЦ заверена во синдикатот.

.page-template-agents .penci-wide-content{ max-width: calc(100% - 300px); }