Автогас центар Жиле плин – Илинден, Скопје

Автогас центар Жиле плин Илинден, Скопје

Професионална монтажа и сервис на сите автомобилски плински системи

Адреса: ул. 8 бр. 24 Илинден, Скопје

Тел.  077 921 119  

лого:

Поволност: 5% попуст за плаќање во готово; плаќање на 12 рати без камата; висината на ратата не треба да изнесува помалку од 2000 денари         

Повеќе информации:  

Професионална монтажа и сервис на сите автомобилски плински системи   

Монтирање на плински системи со најдобрите брендови: KME, Lovato Autogas, Memmegas, Stag, Mimgas.

Промена на филтри, уље, свеќици, кабли, бомбини.

Главната корист од вградувањето на плински уред во Вашиот автомобил е големата заштеда на трошоците за гориво. Со вградување на LPG китовите кај модерните мотори со директно вбризгување се штедат околу 40% од трошокот за гориво. Доколку имате дилема дека со вградување на плински уред во Вашиот автомобил ќе се случат промени во моќноста или во перформансите на автомобилот, од старт да заклучиме дека тоа нема да се случи и нема да дојде до никакви промени.

Друга корист која ќе ја имате доколку се одлучите за вградување на плински уред во Вашиот автомобил е тоа што, плинските уреди кои користат течен нафтен гас за 90% помалку ја загадуваат животната средина. Ова е главна причина зошто вградување на плински уред во Европа е субвенционирано од локалните власти.

Жиле Плин долги години опстојува на пазарот за автосервиси, за што вработените може да се пофалат со голем број на задоволни клиенти, сервисирани автомобили и монтирани LPG брендови.

Вработените во Жиле плин првично можат да Ви ги решат дилемите и да Ви ги одговорат прашањата околу компатибилноста на возилото за конверзија на плински погон и околу изборот на оптимален автогасен систем, дали тоа би било гасни инсталации за 3-4 и 5-6-8 цилиндрични автомобили, само послушајте ги нивните совети. Во Жиле плин нудат гасни инсталации за автомобили со директно вбризгување GDI, FSI, TFSI, TSI, ICE и други. После инсталацијата на плински уред во автомобилот најбитно е и негово редовно одржување, кое се изведува преку контроли за исправност и сервисирање на определени сервисни интервали определени од производителот на автогасната опрема.

Сервисот на Жиле Плин располага со најсофистицирана опрема за компјутерска дијагностика на проблеми и нивно брзо отстранување, како и со нови резервни делови и нивна навремена промена.

За да ја користите поволноста за плаќање на рати, потребно е:

Да пополните потврда и да ја заверите во Вашата здравствена установа.

Да пополните и потпишете две изјави (една за продавачот и една за Синдикатот)

Да приложите потврда за членство заверена во Синдикатот